Infrarood Cabine

Infraroodtechnologie is helemaal niet nieuw. Infraroodbehandelingen worden sinds 1967 toegepast in de medische wereld. Studies hebben aangetoond dat een infraroodtherapie heilzaam kan zijn bij diverse medische klachten: reuma en artrose, spier- en gewrichtspijnen, hoofdpijn en stress, maar ook bij ernstigere aandoeningen. Zelfs diabetici en mensen met chronische darmaandoeningen zijn gebaat bij een Health Mate® infraroodtherapie.

Een infraroodsessie is in de eerste plaats lekker. Je neemt bewust even tijd voor jezelf en je kunt je ontspannen. Al dan niet met een streepje muziek of een goed boek erbij.

Door de warmte worden je spieren soepeler en kunnen je nek en schouders ontspannen. Je lichaam warmt op en je koelsysteem treedt in werking. Dat wil zeggen dat je hart aangepord wordt om wat harder te werken, meer bloed door je aderen te doen stromen en zo de overtollige warmte af te voeren. Tegelijk ben je ook een deel toxische stoffen uit je lichaam kwijt. Heel dit proces vraagt energie, dus je bent – al zittend en genietend – calorieën aan ’t verbranden.

Eén infraroodbeurt doet je lichaam evenveel goed als een kwartiertje intensief sporten. Het gewichtsverlies is in beide gevallen even groot. Je vochtbalans moet je in beide omstandigheden opnieuw in evenwicht brengen natuurlijk, maar de calorieën die je verbrandt hebt, ben je kwijt.

Voor mensen die niet kunnen of willen sporten is dit een ideale manier om hun conditie op peil en tegelijk hun gewicht onder controle te houden. Zelfs oudere mensen of mensen met aandoeningen aan de luchtwegen hebben baat bij een Health Mate® infraroodsessie.

Hoe werkt infrarood licht?
De warmtestralen van het infrarood licht in een Health Mate® cabine dringen door tot in onze lichaamscellen waarbij ze energie afstaan, moleculen in beweging brengen en zo warmte opwekken. Deze infraroodstralen slagen erin ons lichaam op te warmen zonder de omgevingslucht te verwarmen. En dat is net één van de troeven van dit infrarood licht.

Er gaat geen energie verloren, je lichaam warmt op maar de omgevingslucht blijft aangenaam. Je lichaam absorbeert die stralen en geniet van de warmtewerking. Zo kunnen je spieren ontspannen en verdwijnt elke spanning uit je lichaam. Zelfs het verkrampt gevoel in je nek en schouders is weg.

Een Health Mate® infraroodsessie heeft een heilzame werking op je afweersysteem en kan een perfecte ondersteuning bieden bij de behandeling van spierpijn. Alle voordelen op een rij:

• De bloedcirculatie wordt versterkt
• De huid wordt gereinigd en afvalstoffen verwijderd
• De weerstand wordt verhoogd
• Het biedt een heilzame werking bij psoriasis en eczeem
• Gewricht- en spierpijnen verminderen
• Zorgt voor gewichtsverlies
• Verminderd spanning en stressverschijnselen
• Verzacht sportblessures, reuma en artrose

 

infraroodkamer2foto's copy