Garra Rufa Knabbelvisjes

Garra Rufa visjes ontdoen de voeten van dode huidcellen, huidschilfers en zelfs ten dele van eelt. Tijdens het verwijderen van de dode huid scheiden de Garra Rufa visjes een enzym af dat een verassende uitwerking heeft op de onderliggende huid. Na de sessie met Garra Rufa voelen uw voeten zijdezacht!
Wij raden u aan op de dag van de sessie ruimzittende kleding te dragen waarvan de broekspijpen gemakkelijk op te stropen zijn. Handdoeken, en indien nodig badslippers, worden door ons verzorgd. Gebruik op de dag van de Garra Rufa sessie geen huid olie, zalf of crèmes, anders bestaat de mogelijkheid dat de vissen niet komen, de avond van tevoren kan dit nog wel. Voor u gebruik maakt van de Garra Rufa voetsessie worden uw voeten door ons gewassen.

Wanneer mag u geen gebruik maken van Garra Rufa:
• Voor mensen met kalknagels, zwemmerseczeem en andere schimmelinfecties is deze visbehandeling niet geschikt en niet toegestaan.
• Voor mensen met open wondjes is deze behandeling niet toegestaan.
• Als u chemotherapie ondergaat.
• Verwijder op de dag van de Garra Rufa behandeling niet uw nagellak.
• Als u diabetes heeft raadpleeg uw arts.
• Als u psoriasis heeft raadpleeg uw arts.
Als u behandelingen wilt combineren, bijv. met een float-sessie dan dient de Garra Rufa behandeling vóór de float-sessie te geschieden…..

Garra rufa ruimte

Veelgestelde vragen

Er wordt gezegd dat de vissen niet gevoerd worden zodat ze hongerig blijven. Dat vind ik zielig!
De vissen worden elke dag gevoerd! Dat gebeurt na sluitingstijd omdat het voer sterk naar vis ruikt. Mocht u dat willen, laten wij u graag het voer zien.

Raken de vissen niet gestresst van al die voeten?
Tijdens een rechtszaak in Augsburg op 04 juli 2012 heeft een door de rechtbank opgeroepen expert gezegd: ‘Voor de vissen is het heel normaal dat ze een voet afzoeken en er aan knabbelen als hij in het water is. Dat heeft geen negatieve effekten op de vissen’ link naar artikel
In het wild doen ze precies hetzelfde. Als mensen hun voet in het water steken, gaan ze in het wild hier ook aan knabbelen.

Hoe wordt de hygiëne van het water gewaarborgd? (1)
Het water wordt continue rondgepompt. Eerst wordt het over een mechanisch filter geleid om alle grove deeltjes uit te filteren. Daarna komt het in het biologische filter dat ammoniak/ammonium omzet in nitriet en het nitriet weer in onschadelijk nitraat. Als laatste komt het water in een compartiment waar er ozon en zuurstof aan het water wordt toegevoegd. Ozon zet de organische afvalstoffen in het water om in onschadelijke componenten en elimineert bacteriën en virussen sneller dan chloor. In dit compartiment wordt het water ook verwarmd tot de juiste temperatuur voor de vissen. Hierna stroomt het ozon- en zuurstofrijke water via de waterval weer in het aquarium. Elke week wordt het water getest op de hoeveelheid ammoniak/ammonium, nitriet en nitraat en worden de gevonden waardes in het logboek bijgehouden.

Garra rufa ruimte

In Engeland en België is de Fish Spa verboden. Waarom in Nederland niet?
In een televisieprogramma werd gezegd dat er in Engeland een negatief advies was uitgebracht voor de Fish Spa. Dat is onjuist. De Health Protection Agency in Engeland heeft de Fish Spa toegestaan onder voorwaarde dat een aantal maatregelen genomen wordt. In België is wel een ongunstig advies uitgebracht, echter met de kanttekening dat als het advies niet opgevolgd wordt, er een aantal maatregelen afgedwongen moet worden om de hygiëne te waarborgen. De Engelse en Belgische rapporten zijn nagenoeg gelijk en vereisen dezelfde maatregelen. In Duitsland gelden dezelfde eisen, met als kanttekening dat er extra eisen zijn als de Fish Spa voor medische doeleinden gebruikt wordt.

De Fish Spa’s van Float Sensations, geleverd door Garra Rufa Europe, voldoen aan de eisen van de HPA!

Hoe wordt de hygiëne van het water gewaarborgd? (2)
Minstens één keer per week worden de filters vervangen. Tegelijkertijd wordt 90% van het water uit de aquaria gepompt om de wanden schoon te kunnen maken, waarna de aquaria weer met warm water gevuld worden. Voor de gezondheid van de vissen hebben we speciale doeken die alleen voor de aquaria gebruikt worden.

Het zijn net guppies, waar komen ze vandaan?
De Garra Rufa komt oorspronkelijk uit de thermale wateren rond de Turkse stad Kangal.

Helpen de visjes tegen huidaandoeningen?
Van oudsher wordt de vis in Turkije gebruikt ter behandeling van verschillende aandoeningen zoals psoriasis en eczeem. Een verlichtende werking is echter nog niet wetenschappelijk aangetoond. Bij huidaandoeningen zou u onze zoutwater floatbaden kunnen proberen na overleg met uw huisarts of dermatoloog.